Wat is revalidatie

Revalidatiegeneeskunde richt zich op het voorkomen, terugbrengen en genezen van (te verwachten) gevolgen voor mensen met blijvend lichamelijk letsel of een functionele beperking. In de Zorgverzekeringswet is het recht op revalidatiezorg vastgelegd.

Wanneer het niet te verwachten is dat u op korte termijn volledig herstelt, probeert de revalidatiearts u te helpen blijvende beperkingen te voorkomen. Als dat ook niet mogelijk is, werkt de revalidatiearts samen met u om uw beperking zo goed mogelijk in uw leven, uw omgeving en de maatschappij in te passen.

De revalidatiezorg kan plaatsvinden in een revalidatiecentrum, een ziekenhuis, een verpleeghuis of bij een specialist. De revalidatiecentra werken veel samen met ziekenhuizen, verpleeghuizen, huisartsen, eerste lijn en thuiszorg.

Voor meer informatie over revalideren kunt u terecht bij een revalidatiecentrum of een revalidatieafdeling in een ziekenhuis.

Wij bieden u de mogelijkheid thuis aan uw revalidatie te werken. Bijvoorbeeld als u een knieprotese heeft gekregen, herstelt van een operatie of herstelt van een sportblessure. U kunt bij ons apparatuur zoals een hometrainer of loopband huren. Wij plaatsen de apparatuur bij u thuis en geven u uitleg over de werking. Indien u vragen heeft over welk apparaat geschikt is voor uw revalidatie adviseren wij om contact op te nemen met uw huisarts of behandelend specialist.